UtcaSzak-HK Produkció: XY kromoszómák - munkabemutató a Müsziben

jún 5., hétfő

Kategória: 

  • Színház
Egy Schrödinger macskájához hasonló szobor után megy a hajsza a X, y kromoszómákban, Bari Judit új színdarabjában. A szobrot, ami lehet, hogy nincs is, pontosan nem részletezett módszerrel, élő emberből alkotta az öntörvényű, megkérdőjelezhető tetteit manipulációi és születési előjogai révén szükségképpen megúszó szobrász, Alfred Königsberg. 
Az alkotást keresi az emlékeit vesztett rendőrnő, a projektet finanszírozó artbefektető vadkan, a jog racionális világából a férfiszerelem ingoványos talajára tévedő bíró. A dolgukat nem könnyíti meg a szobor píárját nagy elánnal toló műkincskereskedő, a nagy manipulátor alkotó és transzvesztita ösztönlény segítője sem. A szereplők múltját és motivációikat a mindenáron maradandót alkotni akaró, de mégis bizonytalan újságíró tárja fel.
Miközben a szobor alkotója és társai azon vannak, hogy inkább több mint kevesebb sikerrel kisiklassák közös titkuk fürkészőinek küldetését, lassan, aktuális közéleti áthallásokkal kibontakoznak a felvetett kérdések, hogy miként feszül egymásnak a társadalom elfogadott értékrendje a nő és a férfi egyéni értékrendjével, vagy hogy felülírhatja-e az esztétikai érték az erkölcsöt?

Szereplők: Dobra Mária, Egger Géza, Miklós Marcell, Novák Erik, Sárközi-Nagy Ilona, Simó Krisztián, Tánczos Adrienn.

Zene: Bujdosó János
Ruhák: Piróth Timea
Mozgások: Kántor Katalin
Dramaturg: Simon Balázs

Írta és rendezte: Bari Judit

Helyszín:     Müszi, Művelődési szint
Budapest, Blaha Lujza tér 1, 1085