Archív

nov 19., szombat

Kedves Barátunk!
Egyre gyakrabban kerülünk abba a szerencsés helyzetbe, hogy sokan szeretnék megkóstolni a borainkat itt Budapesten. Mivel sajnos nem tudunk minden héten borkostolót tartani, arra gondoltunk, hogy ezentúl időnként tartunk egy nagy BULIVAL egybekötött KOSTOLÓT. Ide végre meghívhatunk mindenkit, aki érdeklődik a boraink iránt, vagy, aki szeretne egy vidáme estét velünk tölteni. Reméljük, hogy a kóstoláson túl beszélgetni is fogunk tudni egymással. Az est programja:
A vayi borászat 2016-os évjáratának bemutatása: egyaránt kóstolhatóak lesznek a még félkész vagy erjedőben lévő borok, valamint három 2015-ös és egy 2010-es bor is. A bemutatót a vayi borászat borásza, Ungváry Krisztián tartja.
Lesz élő zene is: Fellép Vázsonyi János szaxofonon, egy barátja pedig gitározni is fog.
Ezen túl még egy meglepetés program is várható.
A helyszínen a borok kedvezménnyel megvásárolhatóak lesznek.
Gyertek minél többen és hozzatok még egy EMBERT:) ( Ha szereti a bort.)
Belépődíj 1500 forint
Barátsággal
Dóra és Krisztián

okt 15., szombat


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy hangosak is leszünk októberben. Ha szerencsések vagyunk, akkor a pénteki akusztikus, rövidebb műsor után csinálunk egy teljes pompában pompázó Macskák-koncertet a kedvenc helyünkön, ahogy az oly rég volt már.

A belépés természetesen ingyenes, a hangulat remek lesz, mint mindig. Gyertek szeretettel!

Check out our favourite songs from the setlist of our beloved "Over the Garden Wall" project! The new show is coming soon - a chilling trip to the "The Unknown".
///
Íme a tavalyi Over the Garden Wall című műsorunk öt, általunk legkedveltebb tagja. Hallgassátok szeretettel, amíg készülődik az új utazás, ami a "The Unknown" címet viseli majd.
––––––––––––––––––––––––
Next concerts:
2016.10.14. (Acoustic)
Macskák Esernyővel feat. Závada Péter // Budapest Pont
https://www.facebook.com/events/294382260919888/
2016.10.15
Macskák Esernyővel // Hátsó kapu
https://www.facebook.com/events/1165227853547393/

https://soundcloud.com/macsk-k-eserny-vel/sets/best-of-the-garden-wall-1

okt 9., vasárnap

október 9., 15-16 óra
Not your wold music – nyilvános beszélgetés / az UH FEST 2016 programja

A libanoni elektronikus kísérleti zene egyik legfontosabb szerepelőjével, Rahih Beanini-val és az indonéz avant-tradicionális Senyawa két tagja Rully Shabara-val és Wukir Suryadi-val beszélget Lucia Udvaryova a zenei kísérletekről, zenei világok találkozásáról.

október 9., 16-17 óra / az UH FEST programja
Beszélgetést az UH FEST nemzetközi fesztiválokkal közös, új zenei tehetségeknek lehetőséget nyújtó Shape-projekt eddigi tapasztalatiról
http://shapeplatform.eu/ feltörekvő európai, köztük magyar zenészek exportjáról és nem magyar zenészek importjáról szól 16 európai fesztivál együttműködésében

A beszélgetésen a résztvevők, az UH FEST szervezői és a programban résztvevő magyar zenészek mutatják be a projektet és értékelik eddigi eredményeket.

http://uh.hu/fest2016/program/

A fesztivál összes programjára érvényes bérletet nem csak online tudtok venni, hanem személyesen a Wave lemezboltban is.
Wave: http://www.wave.hu
Online bérlet: http://uh.hu/berletek
UH Fest 2016 program: http://uh.hu/fest2016/program/
Folyamatosan bővülő FB eseményeinkre pedig itt kezdhettek feliratkozni: https://www.facebook.com/uhfest/events

okt 7., péntek

UH Fest 2016, hatodik nap // day six

Caterina Barbieri
http://uh.hu/caterina-barbieri/
Ignatz
http://uh.hu/ignatz/
Stine Janvin Motland
http://uh.hu/stine-janvin-motland/

A fesztivál teljes programja // full program of UH Fest 2016
http://uh.hu/fest2016/program/

Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye.

2001 óta 7 fesztivál és számos egyszeri koncert alkalmával több mint 40 ország, 450 zenészét léptettük fel.
Mind a fesztiválok, mind az egyestés koncertek esetében különös hangsúlyt fektetünk a nem konvencionális megközelítések és egyedi, nemzeti színterek bemutatására, melyeket gyakran hagynak figyelmen kívül a helyi médiumok és a nagy tömegfesztiválok szervezői. Alapelvünk, hogy a programok összeállításakor átlépjük a szorosan vett műfaji határokat; hogy eltérő stílusú és hangvételű előadókat állítsunk egymás mellé.

Sikerként könyveljük el, ha a közönség valamennyi tagjának megadhatjuk a felfedezés örömét, hogy rendezvényeinken akaratlanul is találkozik olyan zenével, ami nem feltétlenül tartozik a preferált műfajai közé, vagy egyszerűen addig a radar alatt maradt. Mélyen hiszünk abban, hogy az ilyen típusú felfedezés, a kultúrák közötti párbeszéd — legyen az akár nemzeti vagy szubkultúrák közötti — kivételes közösségteremtő erővel bír, inspiratív közeget teremt és nem utolsósorban egy újfajta öröm forrása lehet.

photo from last year: Berta Marton

okt 4., kedd

Talk with Richard Dawson moderated by David Keenan (Wire magazine)

The program is in English. Free entrance.

Richard Dawson's live performance at UH Fest 2016: Richard Dawson Unknown Child Golden Diskó Ship

In collaboration with SHAPE platform

photo: Berta Marton

ápr 15., péntek

Április 15-én egészen különleges eseménynek ad otthont a Hátsó Kapu, ugyanis régi barátunk, Ripoff Raskolnikov hosszú idő után először mutatja meg magát zenekara nélkül, kettesben a gitárjával. Mivel Ripoff már sok ízben látta vendégül Upor Andrást és Zanzingert is a koncertjein, úgy gondoltuk, hogy viszonozzuk a meghívást és az este további részében utóbbi koncertjét is hallhatjátok, aki mellesleg épp Ripoff Raskolnikov első videoklipjének a munkálataival is foglalatoskodik. Várunk mindenkit szeretettel!
- LWR crew

Ripoff Raskolnikov

Linzben született, az évek során tiszteletbeli magyarrá avanzsált, zenéjével mégis autentikusan képviseli az afrikai-amerikai zenei gyökereket. Ripoff Raskolnikovot leginkább ez az egyedülálló sokszínűség emeli ki a kortárs európai zenei életből: míg hű marad az afrikai-amerikai zenei hagyományokhoz, valamifajta elementáris erő húzza Közép-Európához, aminek levegője újra és újra áthatja zenéjét. 
Dalszerzőként Ripoff leginkább a Tom Waits vagy Bob Dylan által képviselt hagyományt követi, a dalok mentesek minden zenei sallangtól, nyers egyszerűséggel szólalnak meg. Odds and Ends című legújabb lemeze idén április elején jelent meg. 

Zanzinger

Az egyik legérdekesebb hangú előadó ma Magyarországon, az Index.hu beválasztotta a 2014-es év legjobb lemzei közé a Demons of Future And Past című anyagot. Stílusára épp úgy hatással volt a delta blues, mint a modern európai dalszerzői hagyományok.
Bemutatkozó nagylemeze ősszel jelenik meg.

Belépő: 1000 HUF

már 11., péntek

(Scroll down for English)

Kérjük, hogy az alábbi címen regisztráljatok az eseményre, összesen 70 férőhely van: mail@12z.hu

Február 26-án jelenik meg a 12z - Trembling Air című lemeze vinylen, ezért a 12z trió egy lemezbemutató koncert keretében előadja az eredetileg elektronikus zenének készült hanganyagot, élő és kicsit áthangszerelt változatban. 

Porteleki Áron - dob, brácsa, ütőhangszerek
Szabó Bálint - gitár, elektronika, ütőhangszerek
Kristóf Márton - basszusgitár, elektronika, ütőhangszerek

Belépő: 1500 Ft
___

Please sign up for the event on mail@12z.hu 

On the 26th of February 12z's 'Trembling Air' will be released on vinyl. For this occasion the trio will present the album with electroacoustic arrangement.

Áron Porteleki - drums, viola, percussion
Bálint Szabó - guitar, electronics, percussion
Márton Kristóf - bass, electronics, percussion

Entrance: 1500 HUF

https://12ztrio.bandcamp.com/album/trembling-air

A lemez címe a 'zene' szó szerinti és egyben metaforikus szinonimája, egy kísérlet arra, hogy megértsük a zene eredetét és ősi szerepét, amikor még külön szó sem volt rá, annyira a hétköznapi élet szerves része volt: egy kezdet és vég nélküli rituális gyakorlat. A 12z ezzel a lemezével szeretne túllépni az ún. világzenék romlott esztétikáján: a különböző zenei tradíciók teljesen koncepciótlan összemosásán és a mögötte húzódó kommercializmus pusztító hajtóerején, és valami teljesen új irányt mutatni. A világ különféle törzseinek és etnikai csoportjainak hatalmas és kimeríthetetlen zenei tradíciója gyakorlatilag még mindig ismeretlen a szélesebb közönség számára, de a Trembling Air egy jó példa lehet arra, hogy ez a tradíció a jelenkor zenészeinek is fontos inspirációs forrásul szolgálhat. A lemez teljes anyaga nagyrészt improvizációkból született, a véletlenszerűség tudatos és sokszor kiszámíthatatlanul szélsőséges használatával.
///
The title of 12z's first vinyl release 'Trembling Air' is a metaphoric and literal equivalent of music, an experiment to understand the origin of music and its basic primordial role when there weren't any particular word for it, only the ritual act of practicing it as part of everyday life. 'Trembling Air' is an attempt to overcome classical world music aesthetics: the totally meaningless juxtaposition of different cultural traditions and the devastating driving force of commercialism. There is a vast and inexhaustible musical tradition of tribes and ethnic groups around the world that are still quite unknown to wider public, and 'Trembling Air' aims to be a good example that this tradition can be an important inspiration for today's musicians. The whole material is basically based on improvisation and contains a lot of randomness.

már 3., csütörtök

Lone Waltz Records proudly presents Duke Bluebeard's first full-length album titled "Friend or Foe".

Tickets at door: 1000 HUF
Tickets available for pre-order: 800 HUF (Limited)

okt 31., szombat

okt 2., péntek

UH Fest 2015 hatodik nap / day six

Az UH Fest szeptember 27-én kezdődik és október 4-ig tart Budapest különböző helyszínein. Október 2-án a Hátsó Kapuban lép fel:

C. Spencer Yeh (US)
Dorota (HU)
L’ocelle mare (FR)

L’ocelle Mare, azaz a francia Thomas Bonvalet bendzsóval, gitárral, egyéb tradicionális akusztikus hangszerekkel, emberi hanggal, illetve különféle elektronikus zajkeltő és -manipuláló eszközökkel teremt absztrakt, mégis ritmikus, megrázóan költői és időkön átívelő zenét. 

Az este haza vendége a Dorota, azaz Porteleki Áron, Somló Dávid és Makkai Dániel improvizációs triója. A harmadik fellépő pedig a New Yorkban élő és másfél évtizede folyamatosan alkotó C. Spencer Yeh, aki egy nappal a Trafóban Burning Star Core néven előadott indirekt absztrakt noise-techno-műsora előtt Solo Voice című friss lemezén hallható, saját hangján alapuló kísérleteit játssza.

///

A New Kind of Joy: from 27th September to 4th October UH Fest returns with international and local live performances across various clubs and venues in Budapest. 

On 2nd October Thomas Bonvalet plays as L’ocelle mare at Hátsó Kapu with local improvisation trio Dorota and New York based C. Spencer Yeh.

UH Fest 2015 on Facebook:
https://www.facebook.com/events/1653308411570946/
 

szep 27., vasárnap

"Hosszú út porából köpönyeget veszek" - jótékonysági flamenco koncert menekültek javára

Fellépnek:
Bajnay Beáta - tánc
Bíró Zsolt - oud
Böröcz Petra - tánc
Bucsás Györgyi - tánc
Kozma Richárd - gitár
Nyári Gergely - cajón
Oravecz Péter - gitár
Vámos Veronika - tánc, ének
Váncza Dominika - ének, tánc
Vincze Miklós - ütőhangszerek, ének

valamint Szabó Kristóf képzőművész az est során alkot egy képet, melyet a helyszínen árverésre bocsátunk!

Jegyek 1500 forintért a helyszínen kaphatóak. 
Támogatói jegy: 5000 Ft

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az est teljes bevételét az Oltalom Karitatív Egyesület (www.oltalom.hu) számlájára utaljuk, ők folyamatosan, az aktuális helyzetnek megfelelően szervezik a segítséget, és utaznak a helyszínekre.
Ha a koncerten kívül is szeretné munkájukat segíteni, számlaszámuk:
Oltalom Karitatív Egyesület; K&H Bank 10400140-00026699-00000006; „Menekültügy” megjegyzéssel

Elmegyek, elmegyek,
Hosszú útra megyek.
Hosszú út porából
Köpönyeget veszek.

Búval és bánattal
Kizsinoroztatom,
Sűrű könyeimmel
Kigomboztattatom.

Fúdd el, jó szél, fúdd el
Hosszú útnak porát.
Hosszú útnak porát,
Az én lelkem búját!

(magyar népdal)

További információ, jegyfoglalás: 
bucsas@rubiaflamenca.hu

szep 19., szombat

A zenekar visszatér a nyári szünetről, nem kisebb esemény keretein belül, mint a Színházak Éjszakája, amely egyben az általunk oly kedvelt Hátsó Kapu idei megnyitója is lesz.

Koncertet adunk egy cigarettányi szünettel, viszonylag pontos kezdéssel, új dalokkal, új műsorral, férfikórussal és melodikával. Vidám lesz (?).

A zenekar:

Papp Barbara - ének, metalofon, melodika, billentyű
Viktor Balázs - ének, gitár, basszusgitár, billentyű
Mészáros Martin - ének, gitár, basszusgitár, billentyű
Georgita M. Dezső - ének, hegedű, guitalele, billentyű
Benkó Bence - ének, gitár, billentyű
Szilágyi Ádám - dobok

máj 30., szombat

Ismét zenélünk egyet a Hátsó Kapuban. Új műsorunkat mutatjuk majd be, titeket meg várunk szeretettel!

Lehet közben: 

közelülni, 
egymáskezétfogni, 
csukottszemezni, nagyonegyetérteniabbanhogyazéletnéhaszomorú, 
vagy hogy pont nem. 
lenni.

A zenekar pedig:

Barbara Papp - ének, xilofon, sansula
Martin Mészáros - basszusgitár
Balázs Viktor - gitár, zongora, ukulele
Adam Beli - dobok, triangulum
Benkó Bence - ének, gitár, zongora

+ Dezső Máté Georgita - road, szessönzennész, hegedű

A belépés persze ingyenes.

máj 29., péntek

Ha szeretnél velünk civilben is megismerkedni, vagy csak egy jót bulizni, akkor ott a helyed! Az este során meglepetésekkel készülünk a részvevőknek: nemzetközi játékok, egy kis színház, egy kis szórakozás, egy kis Fórum Társulat.

A buli során adományokat gyűjtünk, hogy továbbra is működhessünk általatok, na meg persze értetek!

Akik garantáltan ott lesznek: Montvai Hanna, Benedek Gyuri, Kallós Viola, Orsolya Schefcsik...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A night full of surprises and drama games with the four actors/drama teachers of Forum Company!

Let’s give summer a warm welcome together! If you're up to some fun time, come and drop by for a drink!

You'll also have the chance to contribute to performances of our theatre in education piece as we're collecting donations to fund shows for high-school students.

Hanna Montvai, Gyuri Benedek, Viola Kallós, Orsolya Schefcsik will be on board for sure!

Forum Company is a collective of young drama teachers founded in 2013. We regularly hold workshops for adults, high-school students and children. We aim to create dialogue using different methods of drama, such as forum theatre, playback theatre, drama in education and theatre in education. We also work with communities using theatre and art in community building processes.

máj 27., szerda

Európai turnéján a Hátsó Kapuba látogat a Maple&Mahogony duo.
Jegy nincs, támogatni lehet.

The Maple&Mahogany Duo are on their europien tour. They are welcome at our place for a concert!
No ticket, donations are welcome!

After years of life on the move in his native country and abroad, Jason finally settled down long enough to allow his musical ideas a chance to catch up with him in the beautiful country of Austria. Songs began to be written on acoustic & reso-phonic guitars, mandolin, banjo and ukulele -- the resulting project became Maple & Mahogany.
In spring 2014, Jason joined forces with double bassist and vocalist Maria Leubolt.

Members: Jason Lee Haines & Maria Leubolt
Genre: Folk / Americana / Singer-songwriter
Hometown: Pennsylvania, USA

http://vimeo.com/mapleandmahogany/acousticsession
https://www.youtube.com/watch?v=sMsEsYTAyMI
http://www.mapleandmahogany.com/music
https://vimeo.com/113735653

feb 6., péntek

jan 11., vasárnap

jan 3., szombat

TÁP házibuli

jan 2., péntek

TÁP házibuli

dec 26., péntek

házibuli folyt.

dec 19., péntek

házibuli folyt.

dec 5., péntek

házibuli folyt.

Kedves Mindenki! Tratatatataaaa!!

December 5-én, pénteken este 8 órától hallhattok minket a Hátsó Kapuban!

Több meglepetés is lesz, melyeket egyelőre természetesen nem árulunk el!

Kell ennél többet mondanunk? Ugye nem?

Gyertek, a Mikulás csak másnap jön ;)

A belépés félelmetesen ingyenes!

nov 29., szombat

Házibuli folytatódik.

nov 28., péntek

Nagy találkozás: dj Vili   vs  dj Feri.

nov 21., péntek

Ádám és Pityu  az újszülötteknek!

nov 7., péntek

Amikor a TAP Színház váratlanul előrántja a nagy októberit...

Csillagosok, katonák!

Forradalmi szcenírozásban tárulnak fel a történelem lapjai: Kísértet járja be Európát! A színházba járás elvtársak, céltudatos, emberi tevékenység. Előre! Az alap és felépítmény vizsgálata során, az egyperces progresszív kiállítás-színház megtekintésével a haladó színház egyszemélyes közönsége személyesen győződhet meg arról, hogy milyen is az, amikor az osztályharc fokozódik! a Munkaalapú TÁP SZÍNHÁZ bemutatja: A NAGY OKTÓBERI TÁP FORRBULIDALOM. 

Az egyperces színházon való céltudatos részvételi lehetőség csupán az első 25 személy számára!!! 

jegyár: 200 Ft !!!!

kezdés: 21:00 órakor!!!

A tárlatvezetést követően 22:00 órától haladó szellemű TÁP-buli!!!!!

RuszkoDiszko!! 

Fellép: DJ VAJDAI !!!!

Vendég DJ FEÁ!!

További MEGLEPETÉS vendégek!
M
"Communist party. It is a party." (Harry Allen)

okt 31., péntek

okt 24., péntek

Koncert után rockabilly házibuli!

A nemzetközi zenekar 106 dalból álló repertoárjából 16 + 3 lesz hallható, de hogy melyik, azt most takarja jótékony homály. Lesznek új dalok, régi slágerek, főleg gyors és kevésbé lassú számok is.

okt 23., csütörtök

Még egy éve sincs, hogy Saul Conrad Budapesten adott egy meghitt koncertet, máris újra tiszteletét teszi nálunk, a helyszín ezúttal a Hátsó Kapu.

Saul legújabb, A Tyrant And Lamb című albumát mutatja be, a korábbi két lemezéhez hasonlóan most is magával ragadó, folkos beütésű dalokat válogatott egy csokorba.
http://mountainofleopards.com/saul-conrad/

Az előzenekar a Fancy Dress Family, a pesti popbohóc és a vele ellentétben teljesen normális húga!

Belépő: becsületkassza