HK Projekt 2017-2020

HK Produkció - HK projektek

Adaptív színházi modell.

Ennek elemei:

  • az adaptív színházi terekbe születő és ott játszható előadások, amelyek eddigi alkotótársainkkal saját produkcióban, vagy koprodukcióban jönnek létre. Ilyenek a Vajdai Vilmos vezette Táp Színházzal közösen, 2 fázisbemutatón már sikerrel bemutatott Nagy büdös semmibe című sorozatszínházi előadásaink, amelyek különböző helyszíneken bemutatott önálló színházi előadások. Vagy Stefanovics Angéla Unikó című előadása, amelyet Kárpáti Péterrel hoz létre. Az UtcaSzak új előadása is így, talált térben jöhet létre.

Általában 1 hét-10 napra költözünk be a kiválasztott terekbe, 2-4 nap próba után 2-3 előadást tartunk az adott helyszínen. A tulajdonosok minket is meglepve, eddigi konkrét visszajelzések alapján erre a rövid időre nem vagy minimális bérleti díjat kérnek.

A produkciók megvalósításához rendelkezünk, akár párhozamosan több helyszint is kiszolgáló technikai személyzettel és technikával: fény-hangtechnika, nézőtér, székek,stb

  • ZIMMERMANN című előadásunk 4 számunkra fontos alkotói kör együttműködésével jön létre egy külső és egy belső tér párhuzamos használatával.
  • Kupola Projektünk lényege, hogy olyan helyekre is el tudjuk vinni előadásainkat ahol nem, vagy csak nagyon ritkán juthatnak el nézők színházi előadásokra, és az általunk létrehozott „furcsa”J  előadásokkal való találkozásra pedig végképp semmi esélyük.

Itt saját és koprodukcióban létrejövő előadásainkon túl, máshol született, utaztatásra alkalmas előadásokból is válogatunk. Illetve más művészeti ágakból, leginkább a kortárs zenei produkciókból is tudunk a Kupolába előadásokat vinni.

 

Kép: